Vlaslemen

Bent u op zoek naar een gezond en kwalitatief stalstrooisel, dan bent u bij ons aan het goede adres!"

Vlas is een perfect stalstrooisel voor paarden, rundvee of andere staldieren. Vlaslemen zijn 100% plantaardig en het gezondste strooisel voor dieren. Zo zijn er geen ongedierte, parasieten of andere soorten micro-organismen in te vinden. Dit maakt vlaslemen onder andere zeer geschikt voor dieren met allergische luchtwegen. Tevens zijn vlaslemen zeer comfortabel voor uw dieren, doordat ze geen proppen zullen vormen die vast komen te zitten in de hoeven.

Vlaslemen zijn niet alleen heel gezond, maar ook het gebruik van vlaslemen is zeer goedkoop en gebruiksvriendelijk! Doordat de dieren er over het algemeen niet van eten, hoeven de stallen slechts om de 12 weken volledig uitgemest te worden. Dit bespaart uiteindelijk tijd en geld. Vlas heeft een zeer hoog absorptie niveau, hierdoor staan de dieren altijd op een droge ondergrond doordat de bovenlaag van de vlaslemen droog blijven. Ook weten vlaslemen de ontwikkeling van ammoniak enorm te verminderen, waardoor er aanzienlijk minder vliegen zullen zijn en onaangename geuren wegblijven. Een ander groot voordeel is de enorme vermindering van mestafval. De mest wordt, in tegenstelling tot zaagsel of houtkrullen, snel gecomposteerd tot een milieuvriendelijke en snel afbreekbare compost.  Deze compost bevat een neutrale pH-waarde, waardoor uw grond niet wordt verzuurd door de compost.

Wij bieden de vlasbalen aan op pallets met 42 tot 48 balen per pallet, met een minimale afname van 84 vlasbalen tot volle vrachten. Deze worden, indien voorradig, binnen 5 werkdagen op uw gewenste locatie afgeleverd. We leveren ook los gestorte vlasstrooisel. Dit kan in de hoeveelheden van 50 m3 of 100 m3.

Bent u dus op zoek naar een gezond, gemakkelijk en kwalitatief uitstekend stalstrooisel, dan zijn vlaslemen het juiste product voor u en bent u bij ons aan het goede adres!

Neem gerust contact met ons op voor onze tarieven of verdere informatie of vragen.

vlaslemen